Förestående Ethereum-uppgradering kan vara en viktig katalysator för ETH- och Altcoin-marknader, enligt analytiker på Binance

Den globala kryptobörsen Binance släppte precis sin senaste handelsrapport och analyserar tillståndet för Bitcoin, Ethereum och altcoin-marknaderna.

Rapporten belyser Bitcoins dominans i oktober och början av november, som sprängde den (decentraliserade finans) DeFi-bubblan och pressade priset på många kryptotillgångar lägre

”Stora kryptovalutor som ETH, XRP, BCH, LTC och LINK levererade blygsamma vinster i oktober, men har inte lyckats bryta nya toppar när handelsaktiviteten flyttades till Bitcoin. Under många månader har altcoins varit den viktigaste drivkraften för avkastningen för kryptohandlare.

Det är alltså ingen överraskning att altcoins tycks tappa ånga och avarmoniseras från Immediate Edge rally … Sedan korrigeringen i början av september har de flesta DeFi-tokens visat en fullständig vändning och raderat 70-90% av sina vinster.

Analytiker på Binance förväntar sig nu att Bitcoin kommer in i en nedkylningsperiod efter att den plötsligt sprängde till $ 16.000.

De pekar på BTCs senaste konsolideringsintervall i regionen 10 000 till 12 000 dollar som ett exempel på vad som kan vara nästa för den ledande kryptovalutan

När det gäller framtiden för altcoinmarknaden pekar utbytet på den kommande lanseringen av Ethereum 2.0 som en potentiell katalysator för både ETH och altcoin-marknaden i stort.

”Uppgraderingen förväntas ha en positiv inverkan på ETH eftersom det kommer att öka nätverkets kompatibilitet, skalbarhet och säkerhet avsevärt.

Dessutom kommer uppgraderingen att flytta Ethereums samförståndsmekanism till en Proof-of-Stake, vilket kommer att stimulera investerare att behålla och låsa upp sin Ether för att få belöningar. Detta kommer då att minska utbudet av ETH-tokens medan efterfrågan fortsätter att växa starkt när stora investerare översvämmer för att söka stadiga vinster …

Med tanke på dessa katalysatorer kan uppgraderingen dra ut ETH från den senaste nedgången och potentiellt tillföra mer positiva känslor i altcoin-sektorn. ”