Priset på Bitcoin Cash (BCH) kan dumpa Harrrrrd om en kedjeuppdelning i november inträffar

Eftersom deltagarna i Bitcoin Cash-nätverket fortsätter att vara oeniga om vilka förändringar som skulle göras i nätverkets underliggande programvara, kan gemenskapen troligen se ett hårtork eller delas senare i år.

Leds av Amaury Sechet och stöttas av tidigare Bitmain-VD Jihan Wu, som förmodligen innehar mer än en miljon BCH-mynt, är ABC-förespråkarna fortfarande fast beslutna att fortsätta sin nätverksimplementering före BCHN-förslaget kommer i november.

Sechet avslöjade nyligen planer för Bitcoin Trader uppgraderingsplanen, som huvudsakligen anpassar sig till sitt ABC-förslag om att implementera en uppgraderad version av IFP-algoritmen för infrastruktur. Det viktigaste kravet under algoritmen är att gruvarbetare donerar 12,5 procent av alla blockbelöningar till utvecklingen av Bitcoin Cash.

IFP v1.0 röstades emot av nätverkets gruvarbetare i februari eftersom oro över gruvdriftens säkerhet och ökad volatilitet höjdes vid den tiden

BCH-gruvarbetare hävdade att Sechets grupp inte kommunicerade med dem för att fastställa en genomförbar lösning som var gynnsam för alla deltagare i nätverket. De tror att ABC: s förespråkare stadigt har skapat en massiv klyfta mellan parterna via IFP-förslaget.

I ett senare drag för att förena både ABC- och BCHN-förespråkarna redogjorde emellertid Sechet i sin Medium-post att den planerade BCH-uppgraderingen kommer att innehålla två betydande förändringar, såsom implementeringen av aserti3–2d (ASERT) algoritmen och en uppgraderad IFP V2.0 i form av „Coinbase-regeln.“

Den föreslagna ASERT-algoritmen gjordes av en av de inflytelserika medlemmarna i BCHN-lägret, Jonathan Toomim.

Toomims ASERT-förslag skulle genomföras före den kontroversiella Grasberg-algoritmen, som tidigare stöddes av Sechet.

Inte nöjd med Sechets kompromiss sa en grupp gruvarbetare för Bitcoin Cash att de tror att misslyckandet i ABC IFP V1.0 fortfarande kunde upprepas i den uppgraderade versionen och har beslutat att byta till BCHN helt.

Varför Bitcoin Cash (BCH) -värde kan krascha om nätverket delas

Eftersom flyttningen från Sechet för att förena de stridande partierna inte verkar tillräckligt för gruvarbetare i BCH, kan nätverket så småningom delas, och detta kan stava åtminstone ett tillfälligt prisfall för BCH-myntet.

Detta beror på att en stor mängd BCH upp till mer än en miljon (cirka $ 315 000 000) är i Sechets lägerbesittning, särskilt Wu, som troligen kan dumpa mynten för att samla in pengar för att sponsra BCH: s ABC-vision och woo utvecklare eller gruvarbetare för att stödja projektet.

Sådana åtgärder kommer oundvikligen att orsaka en kraftig krasch i BCH-myntpriset när marknaden är baisseartad. Men om de väljer att ladda ner mer än en miljon BCH-mynt när marknaden är hausseartad, skulle dess värde inte påverkas i stort eftersom marknaden skulle absorbera dem och förhindra eventuell överhängande fara för myntets värde.

Tiden kommer nu att visa om båda stridande BCH-lägren når en kompromiss när som helst innan uppgraderingen i november. Ett misslyckande med detta kommer sannolikt att leda till att BCH-priset kommer att ligga långt under presstidens marknadsläge på 5,9 miljarder dollar och ett pris på 315 dollar.

Det är populärt känt att Bitcoin Cash-splittringen som födde BitcoinSV i november 2018, bidrog till kryptomarknadens botten, och det finns inget att säga hur negativt BCH, eller kanske hela kryptomarknaden skulle reagera på en annan högprofil kedjesplit.